AKATEEMINEN PÖYTÄLÄTKÄYHDISTYS ry

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

Akateeminen pöytälätkäyhdistys ry (PÖLY) on perustettu vuonna 2000. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää pöytäjääkiekon harrastusta ja asemaa akateemisessa yhteisössä ja eritoten Helsingin yliopiston opiskelijoiden keskuudessa. Yhdistyksellä on 32 jäsentä.

1§ Kokoukset

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 21. helmikuuta. Yhdistyksen syyskokous pidettiin 27. syyskuuta. Kokouksissa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat.

Hallitus kokoontui vuoden aikana yhdeksän kertaa. Tämän lisäksi pidettiin erillisiä kokouksia koskien mm. Akateemista Warttia ja Suomen pöytäjääkiekkoliitto ry:n rankingkisan järjestelyjä.

2§ Pöytälätkäliigat

PÖLY pyöritti Akateemista pöytälätkäliigaa (AKTI-liiga) keväällä ja syksyllä yhteensä 17 kertaa. Peli-illat pidettiin keväällä keskiviikkoisin ja syksyllä torstaisin. Uudella ylioppilastalolla 18-21. KESÄ-liiga pelattiin toukokuusta elokuulle yhdeksän pelikerran sarjana.

Kevätkaudella 2001 AKTI-liigassa oli yhteensä kahdeksan (8) peli-iltaa ja 75 henkilökäyntiä (ka. 9,4 pelaajaa / ilta). Kauden päätteeksi pelattiin pudotuspelit, jolla ratkaistiin liigan mestari.

Syyskaudella 2001 AKTI-liigassa oli yhteensä yhdeksän (9) peli-iltaa ja 95 henkilökäyntiä (ka. 7,9 pelaajaa / ilta). Kauden päätteeksi pelattiin pudotuspelit, jolla ratkaistiin liigan mestari.

KESÄ-liigassa oli yhteensä yhdeksän (9) peli-iltaa ja 77 henkilökäyntiä (ka 8,6 pelaajaa / ilta).

PÖLYn liigoissa pelattiin yhteensä 1731 ottelua (à 5 min), eli yli kuusi vuorokautta yhtäjaksoista peliaikaa.

Käyntimäärässä oli havaittavissa nousua vuoteen 2000, minkä voidaan katsoa johtuvan liigan kasvaneesta tunnettavuudesta ja onnistuneesta mainonnasta.


3§ Tiedotustoiminta

PÖLY tiedotti tapahtumistaan kotisivuillaan (http://www.helsinki.fi/jarj/poly/), sähköpostilistoillaan ja Ylioppilaslehdessä. Sähköpostilistat toimivat yhdistyksen pääasiallisina tiedoituskanavina.

Kotisivuilla ylläpidettiin kattavaa tulospalvelua PÖLYn liigoista. Lisäksi kustakin peli-illasta kirjoitettiin kattava raportti.

Kotisivut varmuuskopioineen toimivat yhdistyksen arkistona.

Ylioppilaskalenterissa oli yhdistyksen esittely ja yhteystiedot.

4§ Tapahtumat, tempaukset ja huvitoiminta

Vuoden suurin tapahtuma oli marraskuinen Suomen pöytäjääkiekkoliitto ry:n (SPJKL) rankingkilpailu, jonka järjestämisestä pölyläiset vastasivat. Turnaus pelattiin Domma -2: ssa. Kyseessä oli osallistujamäärältään liiton syyskauden suurin rankingkisa. Ulkomaisia pelaajia saapui Latviasta ja Venäjältä. Tapahtumaa tuki GB Glace.

Syyskuussa PÖLY järjesti 51. Akateeminen Wartti -tapahtuman yhteydessä pöytäjääkiekon opiskelijamestaruuskilpailut. Tapahtuma sujui hyvin huolimatta
myrskyisestä ilmasta. Finaalin selosti Raimo "Höyry" Häyrinen.

Kevätkaudella PÖLY haastoi Sibelius Akatemian ja Polyteknikkojen raittiusseura pöytäjääkiekkoilijoita joukkueturnaukseen. Voitto karkasi muusikoille, PÖLYn sijoittuessa toiseksi.

PÖLY esitteli toimintaansa Yliopiston avajaiskarnevaalien yhteydessä Porthanian aulassa ja fukseille suunnatussa Uusien illat -tapahtumassa Vanhalla ylioppilastalolla molempina päivinä.

Virkistystoimintaa hoidettiin saunailloilla. Uuden ylioppilastalon alasaunalle tuotiin luonnollisesti joka kerta pöytäjääkiekkopeli.

SM-kisoja varten painettiin pelipaitoja edustajillemme.

PÖLY osallistui HYYn kotisivukilpailuun, mutta ei sijoittunut kolmen kärkeen.

5§ Yhteydet muualle

PÖLY piti yhteyttä muuhun pöytäjääkiekkoilevaan maailmaan.

Suomen pöytäjääkiekkoliiton rankingkilpailuissa kävi seitsemän yhdistyksemme edustajaa. SM-kisoissa Jouni Tikkanen oli parhaana pelaajana 18. sijalla. Kolme pölyläistä oli Suomen rankingin 50 parhaan joukossa kauden 2000-2001 päätteeksi.

Toukokuussa PÖLY osallistui pöytäjääkiekon Suomen joukkuemestaruuskilpailuihin Raisiossa. Alkusarjan voitto tuli puhtaalla pelillä, mutta joukkue putosi pudotsupelien ensimmäisellä kierroksella ollen lopulta 9. sijalla. Parannusta viime vuoteen tuli kahdeksan sijaa.

Suomen cupiin osallistui kuusi pölyläistä melko huonoin tuloksin.

Satakuntalaisen osakunnan mestaruuskisoista PÖLYlle kolmoisvoitto.

PÖLY oli järjestämässä pöytälätkäturnauksen maaliskuussa TKY:n, HYY:n ja KY:n Esport Nightissä. Syksyn Esport Night pelattiin PÖLYn peleillä.

6§ Muut mediat

Huvudstadsbladet teki PÖLYstä vajaan sivun kokoisen artikkelin toukokuussa.

Radio Helsinki haastatteli yhdistyksen puheenjohtajaa liittyen SPJKL:n rankingkilpailun järjestämiseen.

7§ Murrot

Yhdistyksen toimintaa vaikeutti tiloihimme tehdy kaksi murtoa. Ensimmäisellä kerralla tiloista varastettiin mm. porakone, jonka korvaaminen aiheutti yhdistykselle taloudellisia ongelmia. Pelikalusto oli vuoden lopuksi huonossa kunnossa, koska ei ollut varaa hankkia uusia pelejä. Hankinnat oli siirrettävä seuraavan vuoden puolelle. Kaappihuoneessa on nyt uusi vahvempi ovi ja kaappioa on vahvistettu.

8§ Yhteenveto

PÖLYn toinen toimintavuosi osoittautui menestykseksi. Toiminta laajeni ja uusia pelaajia tuli mukaan peleihin. KESÄ-liiga jaksoi vetää pelaajia epäilyistämme huolimatta. Keväällä ja syksyllä olivat pelaajamäärät suuremmat kuin viime vuonna. Jäsenmäärä kasvoi hieman. Erityisen hienoa oli toiminnan ympärivuotisuus huolimatta ylioppilaskunnan yleisen toiminnan keskittymisestä lukukausien ajalle.

 

 
   


© Akateeminen pöytälätkäyhdistys ry, 2000-2002