AKATEEMINEN PÖYTÄLÄTKÄYHDISTYS ry

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2000

1§ Toiminnan yleistavoitteista

Akateemisen maailman pöytäjääkiekkotilanne on sangen heikko. Liigoja on harvassa ja tunnettavuus huono. Pääkaupunkiseudun tunnetuin opiskelijaliiga pyörii Sibeliusakatemiassa. Teekkareilla on Otaniemen pöytälätkäorganisaatio. Helsingin yliopistossa pöytäjääkiekkoa on perinteisesti pelattu, mutta varsin järjestäytymättömästi. Tällä hetkellä ainejärjestöissä ja osakunnissa toimii pieniä kuppikuntia.

Akateeminen pöytälätkäyhdistys ry on perustettu korjaamaan tätä epäkohtaa. Yhdistyksen tavoitteena on kerätä pöytäjääkiekosta kiinnostuneita ylioppilaita yhteen sosiaalisten tapahtumien merkeissä. Parhaiten tähän tarkoitukseen soveltuu toiminta Suomen suurimman yliopiston yhteydessä.

PÖLY pyrkii vuoden 2000 aikana vakiinnuttamaan asemansa yliopistomaailmassa ja kasvattamaan tunnettavuuttaan. Tähän tavoitteeseen pyritään pyörittämällä Akateemista pöytälätkäliigaa, erilaisin tempauksin, kansallisella tasolla edustamisella, tehokkaalla tiedottamisella ja aktiivisella jäsenten hankinnalla.

2§ Akateeminen pöytälätkäliiga

PÖLY pyörittää vuonna 2000 Akateemista pöytälätkäliigaa (AKTI). Vuonna 2000 pelataan kaksi kautta: kevät- ja syyskausi.

 • Kevätkausi 2000
  • Kevätkausi alkaa huhtikuussa.
  • Turnaukset pelataan joka toinen viikko. Tarkemman ajankohdan päättää yhdistyksen hallitus, joka hoitaa myös AKTI:sta tiedottamisen.
  • Pelataan yhteensä viisi turnausta, joista kolme lasketaan rankingiin. Tämän lisäksi pelataan playoffsit.
 • Syyskausi 2000
  • Syyskausi alkaa elo-syyskuussa.
  • Turnaukset pelataan joka toinen viikko. Tarkemman ajankohdan päättää yhdistyksen hallitus, joka hoitaa myös AKTI:sta tiedottamisen.
  • Pelataan yhteensä kahdeksan turnausta, joista viisi lasketaan rankingiin. Tämän lisäksi pelataan playoffsit.

Liigan pyörittämisestä vastaa hallitus tai hallituksen nimeämät henkilöt

3§ Tempaukset

PÖLY tempaisee vähintään kahdesti vuodessa. Tarkemmin tempaukset suunnitellaan jäsenten keskuudessa

4§ Edustaminen kansallisella tasolla

Akateeminen pöytälätkäyhdistys ry lähettää edustusjoukkueen 8. huhtikuuta Raisiossa pelattaviin pöytäjääkiekon joukkue Suomen mestaruuskilpailuihin.

Yhdistyksen jäsenet osallistuvat vapaasti Suomen pöytäjääkiekkoliiton (SPJKL) rankingturnauksiin vuoden aikana.

PÖLY ei tue rahallisesti yksittäisten pelaajien turnausmaksuja. Yhdistyksen edustusjoukkueen tuista päättää hallitus erikseen anomuksesta.

5§ Materiaali ja tilat

Pöytäjääkiekkoon liittyy olennaisena osana Stigan pöytälätkäpeli. PÖLY hankkii joukkue SM -kilpailujen yhteydessä Suomen pöytäjääkiekkoliitolta käytettyjä pelejä varallisuuden mukaan tavoitteenaan kuusi pöytää. Tämä on välttämätöntä liigan pyörittämiselle ja siten yhdistyksen toiminnalle.

Liigaa pyritään mahdollisuuksien mukaan pyörittämään Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan ja ainejärjestöjen tiloissa.

6§ Tiedotus

Akateeminen pöytälätkäyhdistys ry perustaa www-sivut ja sähköpostilistan, jotka toimivat yhdistyksen sisäisinä pääasiallisina tiedotuskanavina.

Yhdistyksen toiminnasta tiedotetaan Ylioppilaslehden sivuilla sekä ilmoitustauluilla.

7§ Jäsenhankinta

Yhdistyksen jäsenmäärä pyritään nostamaan vuoden loppuun mennessä kolmeenkymmeneen (30). Tähän päästään aktiivisella ja ulospäin suuntautuvalla toiminnalla Helsingin yliopistossa.


 
   


© Akateeminen pöytälätkäyhdistys ry, 2000-2002