Talk: Snake eyes Pylkkänen

Haastateltu 31.10.2002

Miltä tuntuu olla johtava nolla-nolla peluri?

Erittäin hyvältä. Minusta puolustus on tärkeä ja haastava elementti pöytälätkässä. Useat huippupelaajatkin vain keskittyvät kiekon räiskintään vastustajan maalia kohti. Minua taas kiehtoo enemmän sellaisen pelin hallinta, jossa pidän oman maalini puhtaana ja siinä samalla teen pari voittomaalia.

Mistä nolla-nolla -pelit johtuvat?

Harjoittelus- *krhm* kokemuksesta. Tarvitaan oikea asenne ja hyvät hermot. Lautaa pitää lähestyä nöyränä; hyökkäys ja puolustus tulee olla tasapainossa.

Ketä vastaan on vaikeinta tehdä maali, miksi?

Kyllä flipperipelaajat ovat yleensä kimuranteimpia, joskin peruskikka uppoaa hyvin myös flipperin läpi, samoin kuin nopeat muurit ja reaktiolaukaukset puolustajilta. Ehkä vaikein minulle on ollut Toivonen; häntä vastaan pelatessa tuntuu, että miten voi hävitä noin huonolle. Sama tunne on usein myös Ismoa vastaan.

Ketä vastaan on helpointa pitää nolla, miksi?

Nikoa vastaan, tottakai. Joskus keskityn siihen niin paljon, että jää omat maalit tekemättä. Huippupelaajia vastaan on pakko ottaa vähän hyökkäävämpi asenne, sillä he saavat kuitenkin maalin jostain läpi. Tarkka puolustus on toki tärkeä silloinkin.

Ketä vastaan on mukavinta pelata nolla-nolla?

Jotain taitavaa SPJKL-pelaajaa. Muistan lämmöllä Miku Lidbergiä vastaan pidettyä nollaa - mies ei ollut uskoa ettei sentterikikka mene sisään kun veska on hereillä ja psyykkaamassa. Voitin peruskikalla jotain 1-0. Kerran sain myös johdettua Kokkoa 2-0 todella pitkään, jolloin mies kehui puolustustani. Voitti tietenkin lopulta.

Koetko asemasi johdossa uhattuna nyt kun Niko on neljässä nolla-nollassa ja myöskin samassa ovat uransa lopettaneet Eholm ja Sahari?

En tunne olevani uhattuna, varsinkaan kun Eki ei ole enää maisemissa. Tosin kukaan muu ei tainnut pelata nollia Ekiä vastaan kuin minä, joten etumatkani säilynee vaikka mies palaisikin, mitä kaikki tietysti toivomme. Nikoa ei voi pelätä - sitä paitsi hänhän on oppinut tekemään maaleja!

Tältä kaudella sinulla on jo kaksi nolla-nollaa, onko odotettavissa lisää?

Ilman muuta. Olen vain harmillisesti joutunut niin useasti playoffeihin ja jopa finaaliin, joissa mainittua käärmeensilmäparia on mahdotonta saavuttaa. Jatkossa aion keskittyä vaikeisiin 0-0-tapauksiin, Järskään ja Nyrölään, joiden kanssa minulla on ollut usein runsasmaalisia otteluita.
Tottakai yritän myös taistella perinteisesti vaikeat (hävityt) ottelut tyylikkäästi tasoihin. Perästä kuuluu!

» Pelatut nolla-nolla (0-0) -ottelut

Haastattelija: Timo Toivonen
Haastateltu: 31.10.2002

 
   


© Akateeminen pöytälätkäyhdistys ry, 2000-2018