2.3.2009


Joku otsikko

Rate Staboulis ja Niko Tuominen alkusarjassa. Ottelu päättyi Tuomiselle 2-1.

 

Tiukka turnausputki (Turun rankingkisa, AKTI ja Stadin lätkäliiga viiden päivän sisään) aiheutti AKTI-liigakauden pienimmän osanoton, yhdeksän pelaajaa. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella jäätiin alle kymmenen pelaajan, ja hämmentävästi peräti kuusi pelaajaa kauden rankingin kärjestä jätti kisan väliin.

Onneksi sentään PÖLYn osa-aikaiset pöytäjääkiekkoeläkeläiset, Turussa PÖLYn ykköspelaajan tittelin haltuunsa ottanut Toivonen, ja kotona treenannutliikeratoja tutkaillut Eronen olivat paikalla. PÖLYn irc-kanavallakin eläkeläiset sopivat pelaavansa rahan sijasta AKTI-voitosta:

16:53 <@ylioppilas> ja milloin on eläkeläisten kohuttu rahamatsi?
16:53 < leronen> vittuns rahamatsi, vire on huono. 
16:53 <@sti-be> leronen: ei pelata rahasta. Pelataan AKTIvoitosta.
16:54 <@sti-be> ylioppilas: pelaan.
16:54 <@elmursu> kuvia rahamatsista 
         http://kuvaton.com/bshit/fail_ufc.gif
16:54 < leronen> no, lupaan ainakin kauden parhaan sijoitukseni 
         tänään 
Erosen pasmat sekosivat jo heti avausottelussa, kun diktaattori olikin rukannut otteluohjelman niin, että vastaan tulikin diktaattorin itsensä sijasta heti Toivonen - ja Eroselle pataan. Voitosta huolimatta Toivosenkin alkusarja oli tahmea. Puolivälissä sarjaa vain 50% sarja negatiivisella maalierolla. Sarjaan mahtui muun muassa irc-kanavaa hämmästyttänyt 2-8 tappio Jaakko "Gee" Itkoselle. Geelle siis tähänastisen pöytälätkäuran komein voitto.

Alkusarja eteni Janne Rantasen komennossa, ja toinen suora välieräpaikka meni kuin menikin itselleen diktaattorille, keskinäiset ottelut voittaneen Maurasen hyydyttyä hieman runkosarjan lopussa. Alkusarjan ekan kierroksen jälkeen vielä playoffpaikassa kiinni ollut Haapalinna sai toiselta kierrokselta vain yhden pisteen, ja päätyi sijoitusotteluun Geen kanssa. Viime syyskauden rookieiden keskinäisissä väännöissä Stabouliksen kohtaloksi tuli jäädä sarjan jumboksi ilman sijoitusottelua.

Eläkeläiset kohtasivat jo puolivälierässä. Lopputuloksena Erosen lentelevät maalit. Toisessa puolivälieräparissa suosikki Mauranen joutui todella tiukille Heilimön kanssa. Ensimmäisen ottelun jatkotaikaa kesti noin viisi minuuttia ja jos säännöt tuntisivat rankkarikisan, voitaisiin sanoa että kisa ratkottiin rankkareilla. Ensin Heilimön sangen nimekäs sentteri epäonnistui, sitten Mauranen onnistui.

Välierissä levännyt runkosarjan kärkikaksikko joutui pahaan paikkaan. Pelivireiset "haastajat" menivät kumpikin kahdella voitolla finaaliin. Diktaattorin kohtaloksi Maurasta vastaan koitui valita peli, jossa Suomen hyökkääjät leijuivat jatkuvasti ilmassa. Siihen päättyi neljä kisaa kestänyt Ääripäiden AKTI-voittoputki. Finaalissa Toivonen onnistui sentään estämään, ettei Angista tullut jo kauden toista uutta AKTI-voittajaa..

Dick

PS. Kilpailevat raportit on laadittu spontaanisti samanaikaisesti ja toisen raportin sisältöä tietämättä.

 

 

Ylämäki, alamäki, ylämäki, alamäki

Epämääräisen puolikuntoisuuden vallitessa päätin kuitenkin lähteä tänään AKTIin. Kunto näkyi alkusarjassa, jossa oma pelini oli vetelää kuin velli. Karseita tappioita tuli rumin lukemin, kun elimistö ei suostunut hermottamaan motoriikkaa kuntoon. Tyylikkäästi muurit lähtivät mm. kohti omaa päätyä vastustajan maalin sijaan.

Toiselle kierrokselle tajusin kuitenkin vaihtaa boksin päälle ja unohtaa pääosin kikat, jotka vaativat kahden pelaajan liikettä - ja kas - se toimi! Tiksautuskone on meinaan paljon helpompi tehdä kuin hieno yläkauttakone etupesään. Onneksi vastustajat vanhasta muististaan pelkäsivät yläkauttakonetta, joten pakit heiluivat liian korkealla. Lisäksi boksaajia vastaan saattoi syötellä sentterille, josta sai jotain aina tarvittaessa aikaan. Näin neljän pelatun ottelun jälkeen ollut kolmanneksi viimeinen sija vaihtui lopulta selvään pleijaripaikkaan, vaikka harkitsinkin luovuttamista ekan kierroksen jälkeen.

Vastustajista tänään jäivät mieleen parhaiten Janne Rantanen, Angi Mauranen ja Jaakko Itkonen ilman suurempaa kategorisointia.

Rantsun pelissä oli hienoa sähäkkyyttä ja nopeita ratkaisuita. Niitä hänellä on yleensäkin, mutta tällä kertaa oli jotenkin vielä tehokkaampaa. Tai sitten oli itse vain niin pihalla. Ei siis yllätys, että Dallasin tähti loisti kirkkaana sarjataulukon kärjessä. Pleijareihin mies jokseenkin hyytyi. Välierissä Rantsun yllätyksellisyys vaikutti vähäisemmältä ja tuttuja kikkoja sai otettua kiinni riittävällä prosentilla, joten JR lauluun. Reagan ei ehtinyt todistamaan tappiota.

Itkonen pääsi edellisessä AKTIssa yllättämään ja viemään niukan 2-1 voiton. Tällä kertaa lukema oli häijympi 8-2. Mies teki maaleja siihen malliin, että jos sama touhu jatkuu niin pleijareihin pitäisi nousta eikä jäädä 7 pisteeseen. Oli osa omaa huonoutta, mutta joukkoon mahtui varmaan 5-6 hienosti tehtyä maalia. Tokalla kierroksella boksini (!) puri ja pikkusaappat tekivät tuhot 5-0-voittoon. Tokasta pelistä Itkoselta tuntui puuttuvan sama hurmos kuin ekasta. Ryhtiä ja puhtia, niin tulosta pukkaa.

Angi "Tuuri" Mauranen puolestaan jäi tietysti mieleen, koska 33. AKTIaan suorittanut mies voitti ensimmäistä kertaa pudotuspelisarjan. Mauranen lähetti Esa Heilimon pihalle puolivälierissä suoraan kahdessa pelissä. Ensimmäisen ottelun jatkoaikavoitto tuli sörenillä, jota Lauri Eronen kuvasi härpellykseksi, tms. Tehty maali kuitenkin. Sitten Niko Tuominen joutui tuskastumaan Maurasen magiaan. Ainakin desibelien perusteella "Tuurilla" kävi se itse. Sitten finaaliin...

Finaalissa sain siis vastaani Angin, joka oli voittanut vähintään kolme edellistä kohtaamistamme. Kahdesti alkusarjassa (5-4 ja 3-2), sekä Turun rankingkisan alkusarjassa jotain 7-4, tms. Finaali eteni tiukasti jatkoajalle, jossa pääsin iskemään. Maalia en edes muista. Tärkeintä, että tuli. Toinen finaali oli jo helpompi. Angi sortui pieneen häsläilyyn puolustaessaan oikeaa laitaani. Ylireagointi kostautui, kun pääsin tekemään liian ylös puolustamaan karkaavan pakin alapuolelta hattutempullisen lyhyttä U:ta. Vastustaja tuskautui ja peli oli selvä. Kaikenkaikkiaan kuitenkin hieno suoritus Angilta ja tehokkaita hyökkäyksiä. Kone toimi terhakkaasti, mutta jäi liian yksipuoliseksi, jolloin yläreitti oli helppo ottaa kiinni, kun ei pitänyt pelätä iskua alakautta. Noin tehokkaalle koneelle tämmöistä flipperöijää vastaan ei suo kehittyvän laajempaa hyökkäysvariaatioiden kirjoa tai seuraava finaali päättyy ihan toisin päin tai sitten arvotaan voittaja jatkoajalla tilanteesta 8-8.

-Stibe

Kevätkauden 2009 puolivälin analyysi

Kirjoitettu 2.3., julkaistu 28.4.

Kevätkausi 2009 on ohittanut puolivälin, joten on aika luoda katsaus alkukauden tapahtumiin. Pelaajien järjestys tässä sama kuin Diktaattorin kausiennakossa.

Timo Toivonen: Kuten ennustettiin, pelaa kauden aikan yksittäisistä aktivoitoista. Kauden aikana tähän mennessä sekä romahdus runkosarjan kakkossijalta että se aktivoitto runkosarjan sijalta 4.

Ismo Aulaskari: "Yllättäen" rankingin kärjessä pelattuaan kolme aktia ja voitettuaan ne kaikki. Osallistuminen Suureen Loppuihuipennukseen tulee perinteisesti olemaan aivan viime hetken päätös..

Petteri Sevon: Viisi aktia pelattu, ja Mestari on kauden rankingissa sijalla 12! Liigan hallitsevalla mestari tarvitsee lisää kisoja että pääsee edes puolustamaan THC-maljan hallussapito-oikeutta toukokuussa. Ennustus Sevonin rankingvoitosta tullee menemään pahasti pieleen, ellei loppukaudesta tapahdu ihmettä.

Konjakki-Lauri Eronen: HIIT-Brutkujen kriisi jatkuu. Kauden paras sija 5. ja rankingsija 11. Tästä voimme päätellä, että kauden aikana ovat tähän asti tatit olleet keskimääräistä useammin käsissä.

Ismo Lahtinen: Rankingin kakkosena kauden toiseksi tasaisimmalla suoritustasolla. Ilman sen isomman Ismon läsnäoloa liian monessa AKTIssa johtaisi rankingia. Voi jo alkaa etsiä itselleen sopivaa SLH-vastustajaa.

Lauri Happo: On jo uhkaillut lopettavansa kauden jälkeen, vaikka suoritustaso on ollut tasaisessa nousussa kauden avauksen seitsemännen sijan jälkeen. Kuten Lahtisella, voi alkaa etsiä sopivaa SLH-vastustajaa.

Netta Jousi: Kauden aikana tähän mennessä sijoja 4-9. Pelaa siis ennakoidulla suoritustasolla. Mutta SLH-menestykseen riittää taktikoida SLH-vastustajaksi Lahtinen..

Lassi Kostamo: Yksi akti pelattuna, tuloksena kahdeksas sija. Kauden menestys haussa ensisijassa nelinpelissä.

Janne Rantanen: Ei ole luovuttanut vielä yhtään ottelua/pleijarisarjaa tällä kaudella. Olisi ehkä syytä, sillä kolmesti romahtanut hyvän runkosarjan jälkeen pleijareissa alemmin sijoitetulle.

Pasi Vihinen: Ennustukset heittäneet häränpyllyä. Kaksi kisaa, kaksi finaalitappiota. Toivottavasti nähdään myös loppukauden peleissä, ainakin Toivonen kaipaisi nelinpeliparia..

Niko Tuominen: Ihmeiden aika ei ole ohi! Uran ensimmäinen finaalipaikka uran 129. AKTIssa ja saman tien ensimmäinen AKTI-voitto. Tavoitteet käännetty jo Suureen loppuhuipennukseen, jossa tavoitteena taktikoida sopivat vastustajat.

Jussi Heinonen: Vastoin ennakoitua, pelannut jo kolme aktia kohtuullisin tuloksin, ja luvannut pelata koko kauden. Entisenä SLH-mestarina kenties tulevan SLH:n suurin ns. musta hevonen.

Angi Mauranen: Alkukausi sijoilla ynnämuut. Ruotsinmestaruuskisatkin ainoana pölyläisenä alle odotusten. Turun rankingkisassa rävähti, ja heti perään ensimmäinen finaalipaikka. Kaikki mahdollista.

Esa Heilimo: Nostetta uralle ei löytynyt myöskään Tallinnasta. Kyennyt vielä toistaiseksi pitämään edelliskauden rookiet takanaan, mutta tätä menoa Aku, Gee ja Rate menevät ohi viimeistään kesällä.

Hoyer, Hintsanen, Tikkanen: Hoyer nahty pelaamassa kerran. Hintsanen nähty Cajsassa pyrkimässä saunaan, mutta ei pelaamassa. Tikkasta nähty senkään vertaan. Rookiet jo ihmettelevät keitä nämä vanhat starat ovat..

Ville Heikkinen: AKTI-kausi avaamatta, nähty vain Stadin lätkäliigassa. Nähdäänkö kuitenkin nelinpelissä HeiHei:n paluu?

Aku Haapalinna: Edelliskauden rookieista tällä kaudella parhaat suoritukset. Jättänyt jo kerran samassa aktissa taakseen sekä Angin että Esan. Ajaa kohta ohi Esasta rankingissa.

Sampsa Turunen: Paluu nähty. Jos pelaisi useammin, aiheuttaisi harmaita hiuksia pelaajille playoffviivan molemmin puolin.

Jaakko Itkonen: Syksyn rookieykkösestä on tullut liigan vakiokalustoa, tästä osoituksena uusi lempinimi "Gee" (älkää kysykö miksi!). Vaikka onkin tehnyt Toivoselle 8 maalia yhdessä ottelussa, on silti vielä myös potentiaalisin uhkaaja rikkomaan diktaattorin ennätyksen kategoriassa "Nopeimmin imetyt 1000 maalia".

Mikko "Järskä" Järvinen: Huhuttua paluuta ei ole näkynyt. Järskä, nyt heti näyttämään Angille ja kumppaneille, mitä eroa on Järskä-lämärillä ja friesparkilla, vai onko sittenkään mitään?

Rate Staboulis: Unohdettiin kausiennakosta tyystin. Tiukkaa vääntöä Itkosen kanssa sarjasijoituksissa yleensä yhden pisteen erolla suuntaan tai toiseen.

Aaro Sahari: Kauden odottomattomin kisavieras. Menetti syksyn viimeisessä AKTIssa diktaattorille yhden kauden 0-0-pelien ennätyksen. Tästä suivaantuneena laittoi tilastot uusiksi imemällä AKTI-161:ssä 7 kymppikerhoa. Ennätys jota ei hevillä, eikä edes merimieslauluilla rikota.


 

Alkusarja


  1 Janne Rantanen      16 13 1 2 84-35  27 
  2 Niko Tuominen      16 10 3 3 47-32  23 
  3 Angi Mauranen      16 9 3 4 49-30  21 
  4 Timo Toivonen      16 9 1 6 58-47  19 
  5 Lauri Eronen       16 5 6 5 46-45  16 
  6 Esa Heilimo       16 5 6 5 37-37  16
-------------------------
7 Aku Haapalinna 16 2 5 9 31-52 9 8 Jaakko Itkonen 16 3 1 12 29-67 7 9 Rate Staboulis 16 1 4 11 23-59 6

Keskin?iset ottelut J.R. N.T. A.M. T.T. L.E. E.H. A.H. J.I. R.S.
Janne Rantanen   8-3
2-2
4-2
2-1
7-2
5-4
6-5
8-2
1-4
6-1
2-3
8-2
6-1
7-1
2-1
10-1
Niko Tuominen 3-8
2-2
  0-3
1-2
2-1
2-2
2-1
1-1
3-2
3-2
2-1
3-0
8-3
9-2
2-1
4-1
Angi Mauranen 2-4
1-2
3-0
2-1
  5-4
3-2
2-4
1-1
3-4
2-2
1-1
6-3
3-1
6-0
4-0
5-1
Timo Toivonen 2-7
4-5
1-2
2-2
4-5
2-3
  4-3
4-1
3-2
4-2
4-1
8-3
2-8
5-0
4-2
5-1
Lauri Eronen 5-6
2-8
1-2
1-1
4-2
1-1
3-4
1-4
  2-2
3-3
3-3
3-2
7-3
3-0
2-2
5-2
Esa Heilimo 4-1
1-6
2-3
2-3
4-3
2-2
2-3
2-4
2-2
3-3
  1-1
3-2
2-1
1-1
5-1
1-1
Aku Haapalinna 3-2
2-8
1-2
0-3
1-1
3-6
1-4
3-8
3-3
2-3
1-1
2-3
  4-0
0-3
2-2
3-3
Jaakko Itkonen 1-6
1-7
3-8
2-9
1-3
0-6
8-2
0-5
3-7
0-3
1-2
1-1
0-4
3-0
  4-1
1-3
Rate Staboulis 1-2
1-10
1-2
1-4
0-4
1-5
2-4
1-5
2-2
2-5
1-5
1-1
2-2
3-3
1-4
3-1
 

Playoff

Angi Mauranen - Esa Heilimo : 2-0 (2-1j, 2-1)

Timo Toivonen - Lauri Eronen : 2-1 (1-4, 4-1, 6-2)


Välierä

Janne Rantanen - Timo Toivonen : 0-2 (2-4, 3-6)

Niko Tuominen - Angi Mauranen : 0-2 (2-3, 1-4)


Finaali

Angi Mauranen - Timo Toivonen : 0-2 (3-4j, 2-5)

Sijoitusottelut

Aku Haapalinna - Jaakko Itkonen : 1-0 (5-1)


Lopulliset sijoitukset

 1. Timo Toivonen
 2. Angi Mauranen
 3. Janne Rantanen
 4. Niko Tuominen
 5. Lauri Eronen
 6. Esa Heilimo
 7. Aku Haapalinna
 8. Jaakko Itkonen
 9. Rate Staboulis